Mátový dresink ke kuřecímu salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátový dresink ke kuřecímu salátu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25964 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
150 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Džus hruškový |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
1 ks | Hrušky |
250 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Salát kadeřavý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 886,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 272,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Balsamico ocet, Cibule, Džus hruškový, Hrušky, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hořčice dijonská, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mátový dresink ke kuřecímu salátu postup přípravy receptu:
1 | Maso osmažíme na másle, potom osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
2 | Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Hrušku omyjeme, vykrojíme jaderník a dužinu nakrájíme na plátky. Rozpůlíme avokáda, oloupeme je a vyjmeme pecky. Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na menší kousky. Salát, avokáda, cibuli a hrušku upravíme na talíře. Přidáme maso nakrájené na tenké plátky. |
3 | Oba druhy hořčice smícháme s octem, olejem, džusem na jemný krém. Okořeníme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku, kterým dle chuti pokapeme salát. |