Italská Focaccia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská Focaccia
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25969 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
7 g | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 480,9mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 11,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská Focaccia postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s droždím a solí. Přilijeme 4 lžíce oleje, 300 ml vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto hněteme ještě 10 minut, až bude hladké a pružné. |
2 | Těsto volně přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny, až zdvojnásobí objem. |
3 | Vykynuté těsto rozválíme na obdélník asi 40x25 cm. Polovinu plátu potřeme olivovým olejem a okraje druhé poloviny vodou. Plát přeložíme na obdélník 25x20 cm a vložíme na olejem potřený plech. Klouby ruky těsto zmáčkneme a vydůlkujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout ještě 30-40 minut. |
4 | Potom plát pokapeme zbylým olivovým olejem tak, aby olej stekl do důlků. Posypeme mořskou solí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 30-35 minut. |
5 | Po upečení necháme prochladnout na mřížce. Focacciu podáváme v den, kdy se pekla. |
ti Italové ale mají recepty. vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším a dám vědět, jaké to bylo.