Smažený čerstvý losos s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený čerstvý losos s omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25972 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín římský |
800 g | Losos obecný |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 347,3mg |
Vláknina | 934,9mg |
Vitamín A | 252,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín římský, Losos obecný, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený čerstvý losos s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme omáčku „mojo“. Umixujeme římský kmín s paprikou, po minutě do spuštěného mixeru po kapkách přidáváme jednu lžíci panenského oleje. Směs stěrkou setřeme ze stěn mixeru a zbylý panenský olej přidáváme tenkým pramínkem. Během mixování omáčka zhoustne stejným způsobem, jako když připravujeme majonézu. Na závěr za chodu mixeru vlijeme ocet a ještě asi jednu minutu mixujeme. Omáčku podle chuti osolíme. |
2 | Připravíme si čtyři plátky lososa. Z masa odstraníme kůži a kosti. Plátky nakrájíme na dva centimetry široké proužky. Lososa opepříme a osolíme. |
3 | Maso asi deset minut restujeme ve větší pánvi na olivovém oleji. Během smažení kousky lososa opatrně obracíme. |
4 | Nahřejeme mísu, vsypeme do ní orestované kostky lososa, musí být horké, pokapeme omáčkou, ozdobíme malou snítkou petrželové nati a hned podáváme. Omáčku podáváme zvlášť v misce. |