Opékaný chléb s jelitem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaný chléb s jelitem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25993 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Chléb pšeničný (bílý) |
175 g | Jelítka domácí žemlová |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
180 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 61,2mg |
Draslík | 238,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelítka domácí žemlová, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaný chléb s jelitem postup přípravy receptu:
1 | Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce. |
2 | Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut. |
3 | Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme. |
4 | Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme. |
5 | Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme. |