Ovar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovar
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2605 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 ks | Nové koření celé |
10 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřový bok |
2 l | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovar postup přípravy receptu:
1 | Bůček uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření, trochu octa a kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. |
2 | Uvařené maso nakrájíme na plátky a zalijeme zeleninovým vývarem. |
3 | Ovar podáváme posypaný opraženou strouhankou a nastrouhaným křenem. |