Křenový relish s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenový relish s jablky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26050 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
120 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
1 ks | Křen |
100 g | Majonéza |
25 g | Med včelí |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Sůl |
25 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 89,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 293,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jablka, Křen, Majonéza, Med včelí, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenový relish s jablky postup přípravy receptu:
1 | Křen oloupeme a jemně nastrouháme. |
2 | Jablko rozčtvrtíme, oloupeme, vykrojíme jádřinec. Dužinu nastrouháme nahrubo a přidáme ke křenu. Cibulky oloupeme, nakrájíme najemno, smícháme s křenem a jablkem. |
3 | Citronovou šťávu, med, worcesterskou omáčku a majonézu utřeme do hladka. Přidáme ke křenové směsi, dobře promícháme. |
4 | Dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. |