Ředkvičková polévka s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičková polévka s jarní cibulkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26075 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1400 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
150 g | Ředkvička |
2 špetka | Saturejka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 160,9mg |
Draslík | 311,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Ředkvička, Saturejka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičková polévka s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky a cibulku omyjeme a polovinu ředkviček nakrájíme na kolečka, polovinu nastrouháme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno i s natí. Česnek prolisujeme, máme-li mladý česnek, nakrájíme ho i se zelenou natí. |
2 | V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibulku, kolečka ředkviček, česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, saturejkou a mletým muškátovým oříškem. Vaříme 25 minut. |
3 | Ve smetaně rozkvedláme žloutky, vmícháme do polévky a odstavíme. Do hotové polévky přimícháme nastrouhané ředkvičky a podáváme s posekanou petrželkou. |