Empanadas s pikantní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Empanadas s pikantní náplní
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26085 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
85 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
120 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
140 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 155,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Empanadas s pikantní náplní postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku se špetkou soli a přidáme máslo, které s moukou rozemneme na drobenku. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce a 5 lžic studené vody. Vše zpracujeme, těsto vytvarujeme do koule a zabalíme do fólie. Necháme asi 30 minut v chladničce. |
2 | Na pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme rajčata, protlak, scezeného tuňáka a nasekanou petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs zvolna povaříme 10-12 minut a odstavíme z plotny. |
3 | Připravené těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj 24 koleček. Na každé dáme lžičku náplně, okraje potřeme vodou a kolečka přeložíme a stiskneme. |
4 | Taštičky urovnáme na vymaštěný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 25-30 minut. |
5 | Podáváme teplé. |