Koktejl z vařených krevet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koktejl z vařených krevet
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26191 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný Graham |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kečup |
180 g | Krevety tygří - loupané |
150 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát ledový |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,1 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 96,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Majonéza, Paprika mletá sladká, Salát ledový, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný Graham, Kečup, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koktejl z vařených krevet postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si salátové misky a vyložíme je omytými salátovými listy. |
2 | V jiné misce smícháme smetanu, kečup a majonézu, směs ochutíme pepřem, solí a tabaskem. Vmícháme citronovou šťávu. |
3 | Krevety vyloupeme a očistíme. Poté je rovnoměrně rozdělíme na misky, přelijeme smetanovým dresinkem a salátové misky pod fólií necháme v chladničce zhruba 1/2 hodiny uležet. |
4 | Před podáváním směs v miskách poprášíme mletou paprikou, každou misku zdobíme plátkem citronu a nevyloupanou krevetou. |
5 | Servírujeme s tmavým chlebem namazaným máslem. |
Poznámka
Použijeme předvařené krevety.