Párty obložená mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párty obložená mísa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26216 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
15 ks | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest sterilovaný |
1 ks | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Meloun cukrový |
180 g | Mozzarella |
20 g | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
30 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
130 g | Šunka parmská |
150 g | Šunka schwarzwaldská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 50,6mg |
Draslík | 848,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chřest sterilovaný, Lilek, Mozzarella, Paprika červená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Meloun cukrový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Šunka schwarzwaldská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párty obložená mísa postup přípravy receptu:
1 | Z melounu vypíchneme kuličky. Plátky parmské šunky překrojíme napůl a utvoříme z nich růžice. Napichovátkem je upevníme na kuličky melounu a opepříme. Výhonek uvařeného chřestu obtočíme plátkem schwarzwaldské šunky a 5 minut opékáme na rozehřátém másle. |
2 | Třešňová rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na nudličky. Lilek očistíme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu za občasného promíchání podusíme 5 minut na troše rozehřátého oleje. Necháme vychladnout, osolíme, opepříme a ozdobíme rozmarýnem. |
3 | Mozzarellu nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Rajčata omyjeme, osušíme, rovněž nakrájíme na kostičky a promícháme s mozzarellou a bazalkou. Pokapeme trochou panenského olivového oleje, osolíme a opepříme. Papriky zprudka opečeme, až slupka zčerná a necháme je přikryté. Oloupeme je a nakrájíme na proužky, zakápneme olivovým olejem, přidáme nasekaný česnek a dáme na mísu. |