Crostini s jablky a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini s jablky a cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26219 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 ks | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
50 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 275,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Crostini s jablky a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme zesklovatět na 1 lžíci rozehřátého olivového oleje. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a podusíme 1 minutu s cibulí. Osladíme, osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým octem. |
2 | Bagetu nakrájíme na plátky a v jiné pánvi je dozlatova opečeme, po obou stranách, na zbývajícím rozehřátém oleji. |
3 | Směs jablek a cibule rozdělíme na opečené plátky a podáváme. |