Křupavé brambory s mrkví a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé brambory s mrkví a bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 26295 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
1000 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Máslo pomazánkové |
300 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo pomazánkové, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé brambory s mrkví a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme je na vymazaný plech, osolíme, pokryjeme vločkami pomazánkového másla. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
2 | Oloupanou mrkev nakrájíme na hranolky a spolu s bobkovým listem vmícháme do brambor. Pečeme dalších 25 minut a během pečení občas zamícháme. |
3 | Nasekané bylinky a prolisovaný česnek smícháme s olivovým olejem. Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby, promícháme s ochuceným olejem. |
4 | Podáváme ihned jako přílohu k minutkám. |