Recept

Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26372

Ingredience

marináda
0,5 dl Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej sezamový
0,5 dl Víno portské
3 polévková lžíce Šťáva zázvorová
Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem
1 ks Baby ananas
8 ks Bambusové listy
3 kávová lžička Cukr krupice
250 g Lotosový kořen
250 g Mrkev kořen
1 dl Ocet jablečný
500 g Okoun - filety
250 g Okurka salátová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
2,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 339kJ
10% Sacharidy 35 g
101% Tuky 76 g
15% Sodík 309 mg
27% Bílkoviny 15 g

Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem postup přípravy receptu:

1

Plátky okouna omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme.

2

Mrkev, okurku a oddenek lotosového kořenu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

3

V hrnci si přivedeme k varu zeleninový vývar, přidáme do něj cukr, jablečný ocet a pokrájenou zeleninu. Po 5 minutách vaření zeleninu vyjmeme sítkem a necháme odkapat. Čerstvý ananas oloupeme, vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme 2 cm plátky.

4

Připravíme si marinádu: v míse si rozmícháme olej s portským vínem, octem a zázvorovou šťávou. Plátky okouna vložíme do marinády a marinujeme přibližně na 8 - 10 minut.

5

Bambusové košíčky vyložíme omytými bambusovými listy, okraje necháme přečnívat. Na listy položíme plátky zeleniny, na ně dáme plátky okouna a na rybu dáme 1 plátek ananasu. Listy přeložíme přes ananas a rybu.

6

Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 10 minut.

7

Plátky okouna dáme na talíře i s dušenou zeleninou a ke každému plátku přidáme pokrájené kousky čerstvého ananasu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept