Masovo-zeleninový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masovo-zeleninový nákyp
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26444 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Holandská omáčka |
400 g | Hrášek |
400 g | Lišky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
375 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 189,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 778,8mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 114,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hrášek, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Holandská omáčka, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masovo-zeleninový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Slijeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky. Lišky slijeme přes síto a necháme okapat. |
3 | Vepřové maso opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách opečeme. |
4 | Ve zbylém tuku krátce opečeme slaninu. Přidáme cibuli, pórek, hrášek, lišky a nakrájené brambory. Vše osolíme, opepříme a za stálého míchání 5 minut dusíme. |
5 | Zeleninovou směs a plátky masa dáme do vymazané zapékací mísy a vše promícháme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. |
6 | V hrnci smícháme holandskou omáčku, smetanu, 350 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu a přelijeme nákyp. Mísu přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě. |