Jednoduchý recept

Masovo-zeleninový nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26444

Ingredience

30 g Anglická slanina
1 kg Brambory
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Holandská omáčka
400 g Hrášek
400 g Lišky čerstvé
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Pórek
375 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 671kJ
18% Sacharidy 65 g
64% Tuky 48 g
14% Sodík 288 mg
86% Bílkoviny 48 g

Masovo-zeleninový nákyp postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Slijeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky.

2

Slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky. Lišky slijeme přes síto a necháme okapat.

3

Vepřové maso opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách opečeme.

4

Ve zbylém tuku krátce opečeme slaninu. Přidáme cibuli, pórek, hrášek, lišky a nakrájené brambory. Vše osolíme, opepříme a za stálého míchání 5 minut dusíme.

5

Zeleninovou směs a plátky masa dáme do vymazané zapékací mísy a vše promícháme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.

6

V hrnci smícháme holandskou omáčku, smetanu, 350 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu a přelijeme nákyp. Mísu přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept