Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2645 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 hrnek | Vepřové škvarky |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 660,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků postup přípravy receptu:
1 | Oškrábané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín. |
2 | Zelí dáme vařit do jiného hrnce. Obojí vaříme doměkka. |
3 | Brambory slijeme tak, aby zbylo trochu vody v hrnci. |
4 | Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a smícháme ho s bramborami. |
5 | Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a omastíme sádlem. |
6 | Na talíři podáváme pokrm posypaný škvarky. |