Bramborovo-žampionový nákyp s masovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-žampionový nákyp s masovými kuličkami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26463 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 396,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-žampionový nákyp s masovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme a také nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme. Mleté maso, vejce a česnek smícháme, osolíme, opepříme. Vytvarujeme malé kuličky. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a masové kuličky na něm opečeme. Přidáme houby a cibuli, za stálého míchání krátce podusíme. Nakonec přimícháme petržel a rajčata. |
4 | Do vymaštěné zapékací misky vrstvíme brambory, houbovo-cibulovou směs a masové kuličky. Smícháme smetanu s pepřem a nákyp přelijeme. |
5 | Posypeme zbytkem sýra a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 50 minut. |