Dušená rybí směs se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rybí směs se smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 26527 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Brambory sladké (Batáty) |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
400 g | Chňapal červený |
1 ks | Cibule |
25 g | Hrášek mražený |
1 kávová lžička | Kmín římský |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
25 g | Kukuřice mražená |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 598,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hrášek mražený, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Kukuřice mražená, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rybí směs se smetanou postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém rendlíku rozehřejeme na oleji římský kmín se sušeným tymiánem. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, drobně nakrájené chilli papričky bez semen, očištěnou nakrájenou půlku zelené papriky, posekaný česnek, na kostičky nakrájenou sladkou bramboru a 1 minutu za stálého míchání restujeme. |
2 | Poté vlijeme vývar, ochutíme pepřem a solí a pod poklicí dusíme. Po 20 minutách přidáme kousky ryb, kukuřici, hrášek, smetanu, promícháme a již bez poklice zahříváme (nevaříme) asi 10 minut. Směs ihned podáváme ozdobenou posekaným koriandrem. |