Recept

Kuře se sušenými meruňkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26666

Ingredience

1 ks Citrony
120 g Jogurt bílý
10 g Kmín římský
5 g Kurkuma
1 kg Kuřecí čtvrtky
200 g Meruňky sušené
50 g Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Ořechy lískové pražené
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže Basmati
150 g Salát ledový
1 polévková lžíce Slunečnice - semena
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 182kJ
18% Sacharidy 65 g
50% Tuky 37 g
32% Sodík 630 mg
93% Bílkoviny 52 g

Kuře se sušenými meruňkami postup přípravy receptu:

1

Kuřecí čtvrtky zbavíme kůže a odstraníme z nich případný tuk.

2

U každé čtvrtky opatrně odřežeme maso od stehenní kosti.

3

Stehenní kost pevně uchopíme a otáčivým pohybem ji vytáhneme ze svalu. Po odstranění kostí maso rozložíme naplocho a posypeme citronovou kůrou a pepřem. Na každý kousek položíme čtvrtinu sušených meruněk a maso pevně zavineme. Okraje připevníme párátky.

4

V misce smícháme římský kmín, kurkumu, jogurt, sůl a pepř a vzniklou směsí rovnoměrně potřeme kuřecí maso. Kousky rozložíme do velké zapékací misky nebo na pekáč a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba 35-40 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené — šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnějším místě stehna musí být čirá, bez stopy krve.

5

Rýži uvaříme v mírně osolené vodě rak, aby byla měkká, zároveň však ještě pevná při skousnutí. Hotovou rýži načechráme vidličkou a vmícháme do ní pražené lupínky z lískových oříšků nebo mandlí a pražená slunečnicová semínka. Kuřecí čtvrtky dáme na talíře a vedle nich upravíme rýži. Porce ozdobíme klínky citronu a ledovým salátem nebo endivií a podáváme. Výrazná chuť meruněk se velmi dobře hodí k nepříliš výrazné chuti kuřecího masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept