Recept

Barevná rýže se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26743

Ingredience

zelená rýže
1 ks Cibule
100 g Hrášek
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
100 g Špenát listový čerstvý
nachová rýže
1 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Kardamom
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
300 g Červená řepa sterilovaná
žlutá rýže
1 ks Banány
200 g Dýně sterilovaná
2 polévková lžíce Kari pasta
200 g Kompot ananasový
150 g Kompot meruňkový
1 polévková lžíce Olej olivový
červená rýže
1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr třtinový
4 polévková lžíce Harissa pasta
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
na ozdobu
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
Barevná rýže se zeleninou
500 g Rýže loupaná
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 878kJ
38% Sacharidy 135 g
16% Tuky 12 g
40% Sodík 808 mg
21% Bílkoviny 12 g

Barevná rýže se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si uvaříme 500 g rýže a odměříme ji hrnečkem. Na 1 hrneček rýže počítáme 2 hrnečky vody.

2

Vodu v hrnci uvedeme do varu a nasypeme do ní dobře propranou rýži. Jakmile se voda začne vařit, zmenšíme teplotu a nádobu zakryjeme poklicí, aby se rýže pomalu vařila asi 10–15 minut. Poté ji odstavíme z plotny a necháme 5 minut dojít. Uvařenou rýži si rozdělíme na 4 díly. Omyté snítky kopru a petrželové natě odložíme.

3

1. Na zelenou rýži si připravíme dobře omyté, drobně pokrájené špenátové listy, mladý zelený hrášek, oloupanou cibuli a česnek pokrájený nadrobno. Ve woku si na olivovém oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme špenát a hrášek. Promícháme a pod pokličkou dusíme 4 minuty, přimícháme sójovou omáčku, opepříme a osolíme podle chuti. Pak přidáme první díl uvařené rýže, promícháme a vyjmeme z pánve. Uchováme ji v míse, kterou zakryjeme, aby rýže zůstala teplá.

4

2. Na nachovou rýži si připravíme červenou sterilovanou řepu. Scedíme ji a nálev zachytíme. Řepu pokrájíme na drobné kostičky, které ve woku prohřejeme na 1 lžíci oleje, přidáme 3-4 lžíce nálevu, ochutíme mletým hřebíčkem, kardamomem, špetkou soli a 1 lžičkou cukru.

5

Přidáme druhý díl rýže, promícháme, odložíme do druhé misky a zakryjeme.

6

3. K žluté rýži budeme potřebovat nakládanou sladkokyselou žlutou dýni, kompotované meruňky a kompotovaný ananas. Vše pokrájíme nadrobno. Oloupaný banán též pokrájíme nadrobno. Ve woku na 1 lžíci olivového oleje krátce restujeme kousky ovoce s dýní (2 minuty), přidáme kari pastu, promícháme a doložíme třetí díl rýže. Dobře vše promícháme, odložíme do třetí mísy a zakryjeme.

7

4. Na přípravu červené rýže si spaříme nejdříve omytá rajčata, sloupneme je a pokrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme na malé kostičky a zpěníme ve woku na rozehřátém slunečnicovém oleji. Přidáme k nim paprikovou pikantní pastu, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Promícháme a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Nakonec přidáme poslední díl rýže a promícháme.

8

Z takto připravené rýže čtyř barev, utvoříme naběračkou kopečky. Na každý talíř dáme po jednom kopečku od každé barvy, ozdobíme je snítky kopru s petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept