Řecký vinný řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký vinný řízek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
15 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
600 g | Vepřové maso libové |
150 g | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 269,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oregano sušené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký vinný řízek postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme a lehce naklepeme, nakrájíme na 3 cm velké kousky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Kousky nakrájeného řízku osolíme, opepříme a obalíme v mouce. |
2 | Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme vždy lžíci olivového oleje a kousky masa ve čtyřech porcích, necháme zhnědnout 2 minuty z každé strany na středně velkém až silném plameni, postavíme stranou. Na oleji necháme zhnědnout kostičky cibule a česneku, přidáme petržel a zředíme vínem. Okořeníme solí, pepřem a oreganem. Kousky řízku obalíme v omáčce, přidáme olivy a přikryté necháme na slabém plameni asi 20 minutu táhnout. Navrch nasypeme nalámaný sýr feta a servírujeme s bílým chlebem. |