Omáčka ratatouille - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ratatouille
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26918 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
80 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 g | Tymián čerstvý |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 366,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Lilek, Paprika žlutá, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ratatouille postup přípravy receptu:
1 | Cuketu, lilek, papriku a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na velmi malé kostičky. U rajčat odstraníme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nejprve nakrájíme na plátky, potom na jemné špalíčky. Rozmarýn a tymián omyjeme a oklepeme a jemně nasekáme. Lístky bazalky nakrájíme na proužky, polovinu dáme stranou na zdobení. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej. Na středním ohni podusíme zeleninu (bez rajčat) s česnekem a bylinkami. Přilijeme 1/8 l vody, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř a zakryté necháme na mírném ohni 30 minut dusit. Potom do omáčky vložíme kozí sýr a zahřejeme. Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, porce zdobíme sekanou bazalkou. |