Mořidlo k nakládání hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořidlo k nakládání hovězího masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26940 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
20 g | Cukr krupice |
30 g | Karotka |
10 ks | Nové koření celé |
40 ml | Olej olivový |
5 ks | Pepř černý celý |
20 g | Petržel kořen |
2 špetka | Saturejka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 491,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Karotka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořidlo k nakládání hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli, očištěný celer, karotku a petržel nakrájíme na plátky. K zelenině přimícháme kuličky pepře a nového koření, špetku soli a saturejku. Cukr necháme rozpustit v oleji a také přimícháme k zelenině. |
2 | Toto mořidlo vystačí asi na 1 kg masa. Maso naložené v mořidle necháme odležet v kameninové nádobě několik hodin. |