Ostré penne po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré penne po řecku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26981 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Těstoviny Penne |
Na omáčku | |
10 g | Bazalka |
1 ks | Feferony |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
5 g | Oregano čerstvé |
150 g | Rajčata Cherry |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 133,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Feferony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Penne, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Oregano čerstvé, Rajčata Cherry, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré penne po řecku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na dílky a marinujeme je v několika lžících oleje |
2 | s trochou soli, rozdrobenou feferonkou a špetkou oregana. |
3 | Fetu nakrájíme na slabé plátky, přidáme olivy a natrhané lístky |
4 | bazalky. |
5 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je |
6 | a promícháme se všemi přísadami. |
7 | Penne můžete podávat i studené jako letní těstovinový salát. |