Chop suey s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chop suey s hlívou ústřičnou
Chop suey s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27037 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
Chop suey s hlívou ústřičnou | |
200 g | Bambusové výhonky |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
150 g | Fazole červené sterilované |
250 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Hořčice |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
3 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 656,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Bambusové výhonky, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Fazole červené sterilované, Olej sezamový, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Hlíva ústřičná, Hořčice, Omáčka sojová světlá, Pórek, Vepřové maso libové, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chop suey s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky, které odložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, hořčici a Maizenu. Vše promícháme a necháme marinovat 20 minut. |
2 | Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. |
3 | Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na hodně tenké nudličky. Z červené omyté papriky odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
4 | Konzervované bambusové výhonky a červenou fazoli scedíme. Výhonky pokrájíme na nudličky. |
5 | Ve woku si na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, chilli papričky, dochutíme sójovou omáčkou, vínem a smažíme dozlatova 5 minut. Maso s cibulí vyjmeme z pánve, přilijeme 2 lžíce oleje, když je dostatečně rozehřátý, osmažíme pórek, hlívu, papriku, bambusové výhonky a nakonec přimícháme fazoli. Mícháme a smažíme přibližně 5-8 minut. Pak k zelenině přidáme osmažené maso, promícháme, dochutíme solí, cukrem, prohřejeme a upravíme porce na talíře. |