Pohankové fusilli s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové fusilli s paprikami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27045 |
Ingredience
5 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 198,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Fazolové lusky zelené, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové fusilli s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky spaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vyloupeme, zůstanou křehké fazolové boby. Papriku pečeme nasucho v troubě tak dlouho, dokud celá nezčerná. Přikryjeme ji na pár minut, poté sloupneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli rozkrojíme na polovinu, nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi s olejem a špetkou soli. Přidáme papriku a boby. Osolíme, přidáme lžíci vody a pod pokličkou dusíme 10 minut. |
2 | Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", a přidáme k omáčce. Povaříme ještě několik minut, přidáme natrhanou bazalku, opepříme a podáváme. |