Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 27109 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
120 g | Mouka polohrubá |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
600 g | Čekanka |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
Na omáčku | |
20 g | Mák mletý |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 524,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Čekanka, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé, Mák mletý, Olej olivový extra panenský, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto a necháme ho 20 minut odpočinout. |
2 | Čekanku nakrájíme na proužky a podusíme ji s máslem a špetkou soli, dokud se nevypaří všechna tekutina. Necháme ji vychladnout, nadrobno nasekáme a smícháme s ricottou; přidáme parmezán, osolíme a opepříme. |
3 | Z těsta vyválíme dva slabé pláty; na jeden naneseme kopečky nádivky vzdálené od sebe 5-6 cm, překryjeme druhým plátem, kolem nádivky prsty přimáčkneme a vykrájímee obdélníkové ravioli. Konce každého obdélníku — ravioly — vezmeme do ruky a zakrutíme je do „bonbonu", přitom je lehce natáhneme, aby se zeslabily v místech, kde se přeloží přes sebe. |
4 | Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme ho na směsi dvou olejů. Přidáme mák, osolíme a podusíme, aby se chuti propojily. Caramelle uvaříme v osolené vodě, scedíme je a přidáme do omáčky. Promícháme a podáváme je posypané nastrouhaným parmezánem. |