Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty
Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27142 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
50 g | Chléb toastový |
500 g | Krevety tygří - loupané |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Na omáčku | |
80 g | Celer řapíkatý |
50 g | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata Cherry |
50 g | Šalotka |
50 ml | Sherry brandy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 255,9mg |
Draslík | 489,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Chléb toastový, Sůl, Celer řapíkatý, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Krevety rozmixujeme s toastovým chlebem, solí, pepřem, nasekanou čerstvou petrželkou a smetanou. Špenát uvaříme, rozmixujeme s vejcem a solí, s moukou vypracujeme homogenní těsto a necháme ho 20 minut odpočívat. |
2 | Nadrobno nasekanou zeleninu podusíme na 2 lžících oleje, přidáme petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme brandy, zalijeme vodou a pomalu vaříme 35 minut. |
3 | Z těsta vyválíme dlouhý slabý plát; na polovinu poklademe kopečky náplně a druhou polovinou překryjeme a vytvoříme ravioli. |
4 | Zbylý olej ohřejeme na pánvi, přidáme rajčata překrojená na polovinu a po několika minutách podlijeme přecezeným vývarem; vaříme dalších 15 minut. |
5 | Ravioli uvaříme v osolené vodě a dáme k omáčce. Krátce povaříme. |