Ravioli plněné bramborami, krevetami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné bramborami, krevetami a sýrem
Ravioli plněné bramborami, krevetami a sýrem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27143 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na ravioli | |
---|---|
250 g | Brambory |
5 g | Kerblík |
200 g | Krevety tygří - loupané |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Gouda 45% |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na rajčatové fondue | |
5 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 529,5mg |
Draslík | 500,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kerblík, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vaječný žloutek slepičí, Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné bramborami, krevetami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto a necháme odpočinout. Z rajčat, oleje, česneku, bazalky a soli uvaříme omáčku. Brambory uvaříme ve slupce. |
2 | Krevety nakrájíme na kostičky, stejně nakrájíme i sýr a vychladlé a oloupané brambory. Vše dobře promícháme a ochutíme troškou soli, olejem a nadrobno nasekaným kerblíkem. |
3 | Z těsta vyválíme co nejtenčí plát a kulatým vykrajovátkem vytvoříme kolečka. Utvoříme ravioli ze surovin nakrájených na kostičky. Ravioli uvaříme v osolené vodě a podáváme s propasírovanou omáčkou z vařených rajčat. |