Tortelli plněné kachními játry v polévce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortelli plněné kachními játry v polévce
Tortelli plněné kachními játry v polévce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27146 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
7 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
160 g | Jablka |
200 g | Játra kachní |
50 ml | Koňak Armaňak |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Na polévku | |
100 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Na ozdobu | |
20 g | Kerblík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 740,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Jablka, Játra kachní, Sůl, Cibule, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Kerblík mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortelli plněné kachními játry v polévce postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosijeme na vál a ze surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce. |
2 | Jablka nakrájíme na kostičky. Osmažíme je v kastrolu s máslem a koňakem. Do středu každého čtverce dáme jablkovou náplň a játra nakrájená na kostičky. Před uzavřením potřeme i okraje těsta zbylým koňakem; osolíme a opepříme. Tortelli uzavřeme a uvaříme je v osolené vodě. |
3 | Do druhého kastrolu dáme zbylé máslo, cibuli a šalotku, dusíme asi 10 minut, podlijeme vývarem a vaříme ještě chvíli. |
4 | Tortelli scedíme a podáváme je s polévkou ze šalotky posypanou hojně parmezánem a kerblíkem. |