Sedlácké dýňové tortelli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sedlácké dýňové tortelli
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27147 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
50 g | Cibule |
250 g | Dýně |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 g | Sušenky Amaretti |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
200 ml | Vývar zeleninový |
Na omáčku | |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Šalvěj čerstvá |
150 g | Vepřový bok uzený |
Sedlácké dýňové tortelli | |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 107,9mg |
Draslík | 493,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Dýně, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Šalvěj čerstvá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sušenky Amaretti, Vývar zeleninový, Máslo čerstvé, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sedlácké dýňové tortelli postup přípravy receptu:
1 | Cibuli podusíme na 30 g másla. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a pomalu vaříme, podléváme vývarem. |
2 | Uvařenou dýni rozmixujeme společně se sušenkami. Přimícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř. |
3 | Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a v chladničce necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme plát a ve vzdálenosti 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem, okraje prsty přimáčkneme. Zoubkovaným rádýlkem vykrájíme čtverečky — tortelli. Bůček nakrájíme na proužky a osmahneme ho na pánvi se zbylým máslem a šalvějí. Tortelli uvaříme a ihned podáváme s vypečeným bůčkem. |