Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27242

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
100 g Cibule
100 g Hovězí lůj
5 ks Jalovec
1 ks Knedlík kynutý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
2 špetka Saturejka
600 g Skopová kýta
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 042kJ
18% Sacharidy 64 g
127% Tuky 96 g
20% Sodík 394 mg
61% Bílkoviny 35 g

Skopová kýta na divoko postup přípravy receptu:

1

Maso bez kosti prošpikujeme slaninou, v hrnci rozpustíme lůj a maso na něm zprudka opečeme. Maso na chvíli vyndáme a na horkém loji orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, cibuli a petržel. Vrátíme maso do hrnce, osolíme, opepříme, okořeníme saturejkou, kmínem, jalovcem, novým kořením a bobkovým listem. Podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Vše přendáme do pekáčku, ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k masu, podlijeme a pečeme ještě hodinu. Podle potřeby podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.

2

Upečené maso naporcujeme, omáčku přecedíme, nebo ji necháme nepřecezenou.

3

Podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept