Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27288

Ingredience

40 g Citrony
40 g Cukr krupice
1500 g Jablka
175 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Perlička
80 g Pomeranče
100 ml Rum
1 špetka Sůl
4 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 288kJ
12% Sacharidy 44 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 82 mg
46% Bílkoviny 26 g

Madagaskarské perličky postup přípravy receptu:

1

Čtyři jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme.

2

Máslo necháme rozehřát a 5 minut na něm opékáme jablka. Přidáme 2 pokrájené vanilkové lusky, osolíme, opepříme.

3

Jablky naplníme perličky. Maso potřeme tukem, osolíme a opepříme, přendáme na vymazaný plech.

4

Pečeme při 265 °C 20 minut.

5

Poté perličky i s vypečenou šťávou přendáme do hrnce, necháme 20 minut vařit.

6

Připravíme si karamelovou omáčku. Cukr rozpustíme s troškou vody na mírném ohni.

7

V momentě, kdy je omáčka tmavě krémová, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónů, zředíme trochou vody a přidáme zbytek vanilky. Necháme 10 minut povařit.

8

Oloupeme zbytek jablek, vyjmeme jádřince a rozčtvrtíme je. Necháme zprudka opéct na másle.

9

Jablka přendáme na talíř, pokapeme rumem a flambujeme. Na flambovaná jablka přendáme perličky, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept