Madagaskarské perličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Madagaskarské perličky
Madagaskarské perličky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27288 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Citrony |
40 g | Cukr krupice |
1500 g | Jablka |
175 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Perlička |
80 g | Pomeranče |
100 ml | Rum |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 712,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Pomeranče, Rum, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Madagaskarské perličky postup přípravy receptu:
1 | Čtyři jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme. |
2 | Máslo necháme rozehřát a 5 minut na něm opékáme jablka. Přidáme 2 pokrájené vanilkové lusky, osolíme, opepříme. |
3 | Jablky naplníme perličky. Maso potřeme tukem, osolíme a opepříme, přendáme na vymazaný plech. |
4 | Pečeme při 265 °C 20 minut. |
5 | Poté perličky i s vypečenou šťávou přendáme do hrnce, necháme 20 minut vařit. |
6 | Připravíme si karamelovou omáčku. Cukr rozpustíme s troškou vody na mírném ohni. |
7 | V momentě, kdy je omáčka tmavě krémová, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónů, zředíme trochou vody a přidáme zbytek vanilky. Necháme 10 minut povařit. |
8 | Oloupeme zbytek jablek, vyjmeme jádřince a rozčtvrtíme je. Necháme zprudka opéct na másle. |
9 | Jablka přendáme na talíř, pokapeme rumem a flambujeme. Na flambovaná jablka přendáme perličky, zalijeme omáčkou a ihned podáváme. |