Recept

Bramborový salát s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27313
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Brambory
2 stroužek Česnek
300 g Chřest zelený
100 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
150 g Krevety tygří - loupané
60 ml Olej olivový
20 ml Omáčka sójová
8 g Paprika mletá sladká
100 g Salát hlávkový
100 g Špenát listový čerstvý
10 g Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 972kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 16 g
51% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Bramborový salát s krevetami postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut. Mezitím si omyjeme citron, osušíme a odkrojíme jedno kolečko. Do mísy vložíme kolečko citronu, 4g soli, 1 dcl vody a 60 ml citronové šťávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme v míse s citronovou šťávou.

2

Umyjeme chřest, odkrojíme dřevnaté konce a 5 minut vaříme v hrnci s lžičkou soli, cukru a trochou citronové šťávy. Hned po uvaření chřest vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, necháme okapat. Nakrájíme na asi 2cm kousky a přidáme k bramborám.

3

Krevety asi 3 minuty povaříme ve vodě s citronovu šťávou, zcedíme a necháme okapat. Mezitím si opereme listy špenátu a salátu, osušíme na papírové utěrce.

4

Na dresink použijeme prolisovaný česnek, 3 g soli, sojovou omáčku, pepř, 20 ml citronové šťávy a olivový olej.

5

Špenátové a salátové listy rozložíme na mělké míse, na ně navršíme směs brambor a chřestu, poklademe krevetami a zalijeme dresinkem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept