Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27363

Ingredience

1 ks Bobkový list
150 ml Bujón hovězí
2 ks Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
120 ml Protlak rajčatový
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí plec
2 špetka Tymián čerstvý
400 g Těstoviny vařené (průměr)
250 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 078kJ
14% Sacharidy 51 g
43% Tuky 32 g
467% Sodík 9 g
84% Bílkoviny 47 g

Telecí soté s nudlemi postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na širší nudličky, posypeme pepřem, solí, obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, přisypeme maso s cibulí a orestjeme dozlatova. Podlijeme vínem, přimícháme rajčatový protlak, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 90 minut. Jak se bude tekutina odpařovat, budeme přilévat bujón. Zesílíme oheň a necháme tekutinu odpařit na požadovanou hustotu.

3

Horké široké nudle promícháme s kouskem másla a strouhaným sýrem.

4

Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed nalijeme soté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept