Recept

Telecí soté po venkovsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27377

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Bramborová kaše
3 ks Cibule
300 ml Hovězí vývar základní
400 g Karotka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí plec
3 špetka Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
11% Sacharidy 41 g
27% Tuky 20 g
56% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Telecí soté po venkovsku postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka.

2

Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přisypeme do tuku cibuli, karotku a chvilku restujeme. Zelenina pustí šťávu, takže ji 10 minut podusíme ve vlastní šťávě. Maso posypeme solí, pepřem a lehce obalíme v mouce. Přidáme do hrnce k zelenině a podusíme. Podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme pozvolna hodinu a půl.

3

Tekutinu necháme vyvařit na požadovanou hustotu a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept