Telecí soté po venkovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí soté po venkovsku
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Bramborová kaše |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Karotka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
3 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí soté po venkovsku postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka. |
2 | Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přisypeme do tuku cibuli, karotku a chvilku restujeme. Zelenina pustí šťávu, takže ji 10 minut podusíme ve vlastní šťávě. Maso posypeme solí, pepřem a lehce obalíme v mouce. Přidáme do hrnce k zelenině a podusíme. Podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme pozvolna hodinu a půl. |
3 | Tekutinu necháme vyvařit na požadovanou hustotu a podáváme s bramborovou kaší. |