Vepřový guláš z bůčku s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš z bůčku s játry
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27407 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
2 špetka | Kmín drcený |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
10 ks | Rohlíky bílé |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 384,6mg |
Draslík | 566,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš z bůčku s játry postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, játra na nudličky a oddělíme od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme bůček, orestujeme, jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout. Do hrnce vsypeme nudličky jater, orestujeme, zasypeme moukou, podlijeme vodou a přimícháme protlak, česnek, kmín a dusíme hodinu. |
3 | Podáváme s rohlíky a porce ozdobíme kroužky syrové cibule. |