Pečená telecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená telecí játra
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Bránice |
80 g | Celer bulvový |
1000 g | Játra telecí |
100 g | Majonéza |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 729,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 78g |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Játra telecí, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bránice, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená telecí játra postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou bránici namočíme do vody, poté jí vyjmeme a rozprostřeme na pracovní plochu. |
2 | Položíme na ni játra, osolíme, opepříme a pečlivě je do bránice zabalíme. |
3 | V zakryté nádobě necháme péct při 180 °C cca 60 minut. |
4 | Upečená játra necháme vychladnout a poté bránici odstraníme. |
5 | Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. |
6 | Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky, také uvaříme v osolené vodě. |
7 | Uvařené brambory, celer a jedno vejce rozmixujeme, osolíme a opepříme, smícháme se smetanou. Necháme vychladnout. |
8 | Plátky jater servírujeme se zeleninovým pyré a s majonézou. |