Pečené filé s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené filé s pórkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 225,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 22,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené filé s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Čtyři plátky filé posypeme kmínem a solí. |
2 | Filé vložíme do zapékací misky s olejem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 6 minut při teplotě 180 °C. |
3 | Filé podlijeme vodou, otočíme, zasypeme pórkem a cibulí. |
4 | Pečeme dalších zhruba 5 minut při té samé teplotě. |
5 | Po upečení můžeme ihned servírovat. |