Řezy ze svíčkové s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy ze svíčkové s husími játry
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Hovězí svíčková |
200 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra husí |
100 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
100 ml | Víno červené |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 192,3mg |
Draslík | 644,2mg |
Vláknina | 353,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Játra husí, Sůl, Tuk, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy ze svíčkové s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo drůbežích jater. |
2 | Řezy i játra vyjmeme, do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, zastříkneme vývarem a vínem a ještě podusíme. |
3 | Nakonec šťávu se žampiony přisolíme, řezy svíčkové ozdobíme plátky jater, přelijeme šťávou se žampiony a ihned podáváme. |