Telecí kýta se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kýta se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27847 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
100 ml | Martell cognac |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1000 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 504,9mg |
---|---|
Cholesterol | 212,6mg |
Draslík | 958,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kýta se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytou telecí kýtu osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran v kastrole na rozpáleném másle. Koňak ohřejeme, nalijeme na maso, zapálíme a necháme dohořet. Přilijeme vývar a maso vaříme doměkka. |
2 | Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Ve vypečené šťávě rozpustíme tavený sýr a přilijeme smetanu. Povaříme za stálého míchání asi 2 minuty. |
3 | Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. |
4 | Jako přílohu podáváme smažené hranolky. |