Jednoduchý recept

Smažený krocan s hrachovými lusky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 250 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27911

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
6 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Drůbeží maso
115 g Hrachové lusky
230 g Kaštany vodní
1 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Olej sezamový
55 g Ořechy Kešu
1 hrnek Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
1 špetka Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 067kJ
27% Sacharidy 99 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 73 mg
60% Bílkoviny 34 g

Smažený krocan s hrachovými lusky postup přípravy receptu:

1

Smícháme v mělké nádobě sezamový olej s citronovou šťávou, zázvorem, medem a česnekem. Poté přidáme krocaní maso a promícháme. Zakryjeme nádobou a necháme 4 hodiny marinovat.

2

Minutu povaříme v osolené vodě hrachové lusky. Poté scedíme, opláchneme pod studenou vodou a odložíme na později.

3

Z nádoby vyndáme marinované maso, osušíme a uschováme zbylou marinádu.

4

Předehřejeme pánev a přilejeme arašídový olej, kešu oříšky a dozlatova osmahneme - 2 minuty. Poté oříšky vyndáme a odložíme na později.

5

Na pánev vložíme krocaní maso a dozlatova osmahneme po dobu 4 minut. Přidáme jarní cibulku, vodní kaštany, hrachové lusky a zbytek marinády. Necháme povařit, dokud maso nezměkne a omáčka nezačne bublat. Nakonec přidáme kešu oříšky, zamícháme a podáváme.

6

Jako přílohu doporučujeme rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept