Smažený krocan s hrachovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený krocan s hrachovými lusky
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 250 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27911 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
450 g | Drůbeží maso |
115 g | Hrachové lusky |
230 g | Kaštany vodní |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
55 g | Ořechy Kešu |
1 hrnek | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 547,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Hrachové lusky, Med včelí, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Ořechy Kešu, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Kaštany vodní, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený krocan s hrachovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v mělké nádobě sezamový olej s citronovou šťávou, zázvorem, medem a česnekem. Poté přidáme krocaní maso a promícháme. Zakryjeme nádobou a necháme 4 hodiny marinovat. |
2 | Minutu povaříme v osolené vodě hrachové lusky. Poté scedíme, opláchneme pod studenou vodou a odložíme na později. |
3 | Z nádoby vyndáme marinované maso, osušíme a uschováme zbylou marinádu. |
4 | Předehřejeme pánev a přilejeme arašídový olej, kešu oříšky a dozlatova osmahneme - 2 minuty. Poté oříšky vyndáme a odložíme na později. |
5 | Na pánev vložíme krocaní maso a dozlatova osmahneme po dobu 4 minut. Přidáme jarní cibulku, vodní kaštany, hrachové lusky a zbytek marinády. Necháme povařit, dokud maso nezměkne a omáčka nezačne bublat. Nakonec přidáme kešu oříšky, zamícháme a podáváme. |
6 | Jako přílohu doporučujeme rýži. |