Recept

Kuřecí řezanka na smetaně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28011

Ingredience

400 g Brambory vařené
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
100 g Kohoutí maso
600 g Kuřecí prsa
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl
150 ml Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
7% Sacharidy 26 g
25% Tuky 19 g
95% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí řezanka na smetaně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou, kohoutí varlata odblaníme a pokrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, bylinky posekáme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomoučené kostky masa a pozvolna je orestujeme. Přisypeme žampiony, varlata, lehce osmahneme, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Nyní přilijeme smetanu, přisypeme bylinky, podusíme 10 minut a můžeme podávat.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené brabory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept