Ledový salát s kousky kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát s kousky kuřecích jater
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28230 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
60 ml | Ocet vinný červený |
80 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
1 ks | Salát ledový |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 431,3mg |
Draslík | 517,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Ocet vinný červený, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledový salát s kousky kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Ledový salát roztrháme na malé kousky a smícháme s nasekanou petrželkou a červenou paprikou nakrájenou na malé kostičky. Rozložíme na mělkou mísu. |
2 | Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí přihodíme na kousky nakrájená kuřecí játra. opékáme asi 5 minut, až mají játra zlatavou barvu, potom zalijeme 2 lžícemi vinného octa a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a horké navršíme na salát, ihned podáváme. |