Smažená kuřecí prsa s kari I. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kuřecí prsa s kari I.
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 28341 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 kostka | Bujón hovězí |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
200 g | Kuřecí prsa |
20 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
50 g | Paprika červená |
100 g | Pórek |
15 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 516,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón hovězí, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kuřecí prsa s kari I. postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa a papriku nakrájíme na proužky, pórek nakrájíme na kolečka. |
2 | Připravíme si omáčku smícháním jedné lžíce sojové omáčky, pěti gramů škrobu, špetky soli a jednoho dl hovězího vývaru. |
3 | V misce smícháme škrob se sběračkou vývaru a necháme chvíli stát. Poté vodu odlijeme, v namočeném škrobu obalíme maso a pod fólií necháme asi hodinu v chladničce. |
4 | V rendlíku na oleji orestujeme kari, přidáme kuřecí maso a smažíme. Ke konci přidáme zeleninu a připravenou omáčku a ještě smažíme, dokud omáčka nezhoustne. |
5 | Jako přílohu volíme dušenou rýži. |