Recept

Zelné listy s rýžovou nádivkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28481

Ingredience

60 g Chléb konzumní
120 g Cibule
2000 ml Hovězí vývar základní
80 g Mrkev kořen
2 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel kudrnka
20 ml Protlak rajčatový
150 g Pórek
40 g Rýže loupaná
200 g Slanina vepřová
30 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
800 g Telecí maso přední
1000 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 939 kcal
Kilojoule 3 928kJ
13% Sacharidy 45 g
119% Tuky 89 g
103% Sodík 2 g
157% Bílkoviny 88 g

Zelné listy s rýžovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme doměkka v 1 l vývaru.

2

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném oleji.

3

Vařené maso pomeleme, smícháme s cibulí, střídkou chleba namočenou do vývaru, rýží, nasekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Dochutíme paprikou.

4

Zelí rozebereme na listy, vykrojíme tuhé části a spaříme 4 minuty ve vroucí vodě.

5

Listy rozprostřeme na pracovní plochu, navrch dáme nádivku a pevně zarolujeme.

6

Mrkev a pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

7

Zapékací mísu vyložíme slaninou, na ní dáme zeleninu a navrch zelné svitky.

8

Obsah zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem. Vršek zakryjeme alobalem a dáme péct při 225 °C cca na 90 minut.

9

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept