Jednoduchý recept

Srnčí kotlety s třešňovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28526

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory vařené
3 g Cukr moučkový
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Pomerančová kůra
100 ml Pomerančová šťáva
600 g Srnčí kotlety
15 g Sůl
200 g Třešně
300 ml Víno portské
30 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 122kJ
12% Sacharidy 42 g
19% Tuky 14 g
90% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 35 g

Srnčí kotlety s třešňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kotlety naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Třešně vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, pomerančovou kůru nastrouháme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kotlety a pozvolna po obou sranách osmažíme. Kotlety vyndáme a do pánve po kotletách nalijeme portské, přidáme třešně, pomerančovou kůru, přilijeme pomerančovou šťávu, ochutíme bobkovým listem, špetkou pepře, cukrem, rybízovým želé. Povaříme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří a mírně nezhoustne.

3

Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a třešňovou omáčku podáváme zvlášť.

Poznámka

Použijeme-li třešňový kompot, již nepřidáváme cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept