Tmavá čokoládová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tmavá čokoládová zmrzlina
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28671 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
100 g | Čokoláda 80% |
55 g | Cukr třtinový |
30 g | Kakao |
1 kávová lžička | Máta |
285 ml | Mléko plnotučné |
145 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 20,1mg |
Vláknina | 0,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 441,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 80%, Kakao, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tmavá čokoládová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | V pánvi přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme kakao a na kousky nalámanou čokoládu, odstavíme ze sporáku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme cca 20 min chladnout. |
2 | Mezitím našleháme smetanu, opatrně vmícháme do čokoládové směsi a krém přelijeme do nádoby, kterou necháme cca 4 h tuhnout v mrazáku. Každou hodinu zlehka promícháme. |
3 | Kopečky zmrzliny servírujeme dozdobené lístky čerstvé máty. |
Poznámka
příprava 10 min + 20 min chadnutí + 4 h tuhnutí